Рецепта за заздравяване на косата

рецепти при косопад
Маска с мед и лук при косопад
рецепти при косопад
Рецепта за усилване на косъма

Подходяща за всякакви случаи рецепта срещу косопад. За да я изпълните трябва да направите две взаимнодопълващи се процедури – маска и изплакване с оцетен разтвор.

І Маска за подхранване

Пригответе 1 супена лъжица мед и я разтворете на парна баня, в никакъв случай не я варете направо във вода. Когато медът се разтвори достатъчно свалете от котлона и изчакайте, докато изстине. Веднага след това прибавете същото количество сок от прясно изцеден лук, едно цяло яйце, супена лъжица зехтин. Разбърквайте, докато се получи гладка консистенция.

Нанесете внимателно върху суха, но чиста коса. С кръгови масажиращи движения втъркайте в корените и след това разнасяйте по цялата дължина на косъма. Когато приключите увийте главата добре с найлон и хавлиена кърпа, оставете да подейства между два и четири часа. Когато времето мине, изплакнете се с хладка вода.

рецепти при косопад
Маска с мед и лук при косопад

ІІ Изплакване с разтвор от оцет

Втората част от тази полезна рецепта срещу косопад е много по – лесна. Вземете натурален ябълков оцет и го смесете с двойно по – голямо количество вода. Изплакнете косата с получената течност. Така ще получите двоен ефект – допълнително подхранване на косъма и премахване на евентуалната миризма на лук.

Правете тази рецепта срещу косопад по два пъти в седмицата за период от 100 дни. След като преминете курса оставете косата да почине поне половин година и повторете ако преценявате, че има нужда.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.