Ето кои са най- важните Витамини срещу Косопад през пролетта! | Косопад

Ето кои са най- важните Витамини срещу Косопад през пролетта!

Една от най- честите причини за косопад е недостига на витамини и минерали. Състояние, което е често срещано през пролетта. Разбира се, косопадът може да се дължи на много неща, като стрес, някакво заболяване, прием на определени лекарства и пр. Но през пролетта трябва да имаме предвид най- вече недостиг на витамини и минерали.

Ето кои са най- полезните витамини за косата:

Витамин В5 (пантенолова киселина) и B7 (Биотин). С изключително значение, за да имаме здрава коса, без косопад. Може да се приемат като хранителна добавка. Също така се съдържат в храни като бирена мая, житен зародиш, пълнозърнести продукти и зелени зеленчуци.

Витамин А. Също има важна роля за здравата и красивата коса. Стимулира растежа на косъма. Можем да си го набавяме от хранителни продукти като яйца, риба, черен дроб, от зеленчуци със зелен, оранжев или червен цвят.
Витамин Е. Този мастноразтворим витамин се съдържа в слънчогледовото олио, соята, ядките, зехтина и маргарина. Действа като антиоксидант, но също така е много полезен за кръвообращението, зрението и нивото на холестерола. Важен и също и за здравето на косата, като подпомага растежа на косъма.

Най- добрият начин да си набавяме тези полезни вещества е чрез храна. Но също така можем да го правим и чрез хранителни добавки. Важното е да се храним балансирано и здравословно, за да осигурим здраве за тялото и косата си, поне дотолкова, доколкото зависи от нас самите.

17. април 2019 12:32:23 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар