Плешивите мъже се чувстват по – атрактивни | Косопад

Мъжете се чувстват по – атрактивни когато оплешивеят

Мъжете не се притесняват от оплешивяване, жените приемат тежко появата на косопад

зидан оплешивяване

Зидан не се притеснява от оплешивяване

Последното проучване за връзката между оплешивяването и психическите разстройства на учени от Германия разкри, че плешивите мъже се чувстват по – атрактивни от събратята си без подобни проблеми. При поява на косопад у представителите на силния пол се забелязва рязка промяна в поведението, което в повечето случаи става по – агресивно.

Специалистите разкриват, че това се дължи на по – големите нива на тестостерон в организма, които всъщност са сред основните причини за косопад при мъжете. Оплешивяването ги кара да се почувстват съзрели и дори по – мъжествени в собствените си очи, което пък е защитна реакция на психиката срещу евентуална депресия.

косопад при жените

Косопад при жените

Проучването е проведено сред 200 плешиви мъже на възраст между 24 и 60 години. В анкетата те трябвало да опишат промяната в поведението и самочувствието си след като са започнали да страдат от косопад, както и да направят самооценка на своята атрактивност по десетобалната система. Над 80% от тях били категорични, че са започнали да се чувстват много по – мъжествени след оплешивяване.

При дамите обаче нещата съвсем не стоят така. Появата на косопад и оплешивяване почти винаги е сериозна предпоставка за депресия, занижено самочувствие и дори срам.

11. април 2013 12:03:34 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар