Рецепта срещу косопад с банан | Косопад

Домашен балсам с банан за подхранване на косата

косопад

Рецепта срещу косопад с банан

Съществуват много домашни рецепти срещу косопад, които могат да ни бъдат от изключителна полза не само при наличие на проблем с косата, но и като превенция на оплешивяването. Предлагаме ви една от тях, която ще направи косата ви по – мека, по – жизнена и блестяща откогато и да било.

Домашен балсам с банан

Тази рецепта против косопад е взаимствана от Испания, където е пренесена по време на мавританското нашествие преди повече от 1 200 години. На Иберийския полуостров тя е изключително популярна най – вече сред нежната половина от населението. Има сведения от исторически извори, че бананите са широко използвани от берберите за приготвяне на различни козметични рецепти и за поддържане на кожата

Балсамът срещу косопад с банан е много лесен за приготвяне и не само заздравява косата, но и я прави по – мека и лесна за поддържане. В подходящ съд трябва да се смесят половинка добре узрял банан (каквито у нас трудно се намират, бъдете внимателни), малко парченце пъпеш, 1 супена лъжица зехтин и 1 супена лъжица извара от истинско мляко.

рецепта за косопад с банан

Така трябва да изглежда балсамът срещу косопад

Добре разбърканата смес се нанася обилно върху прясно измитата коса и се оставя да престои около тридесет – четиридесет минути. След това се изплаква само с хладка вода, при което не използвайте никакви препарати. Достатъчно е да се прави един път в седмицата.

За да има максимален ефект от домашните рецепти против косопад, не забравяйте да спазвате и другите основни правила за здрава и гъста коса – хигиена, здравословно хранене, общуване с природата и др.

05. април 2013 18:13:33 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , | Напишете Коментар