3 страхотни рецепти с Мед за Растеж на Косата! Виж Тук: | Косопад

3 страхотни рецепти с Мед за Растеж на Косата! Виж Тук:

Медът е известен като една от най- популярните супер храни, които ни помагат да сме здрави и да изглеждаме добре. Много е подходящ и за външна употреба, за да се радваме на красива коса и кожа.
Медът притежава много полезни свойства за косата. Действа като балсам – прави я гладка и лесна за разресване. Също така има свойство на естествен антиоксидант, като по този начин стимулира растежа й.

Подобрява състоянието на космените фоликули, които са отговорни за растежа на косата.
Ако имате суха коса, изложена на замърсяване или сте изложени директно на слънце за дълго време, медът връща блясъка на косъма.

Нека разгледаме 3 рецепти с мед, които имат чудесно въздействие върху косата:

Рецепта 1:
Вземете една лъжица мед. Добавете я към шампоана или нанесете директно върху скалпа. Използвайте шапка за баня и изчакайте 20- 30 минути. После измийте с хладка вода. Може да се прилага 2 пъти седмично.
Рецепта 2:
Смесете в съд 9 части мед с 1 част вода. Нанесете от корена до върха на косъма. Направете масаж на скалпа. След това покрийте косата с шапка за баня. Изчакайте да подейства 3 часа. Изплакнете с хладка вода. Тази рецепта се прилага веднъж седмично.
Рецепта 3:
Приготвя се от 2 лъжици мед и 1 лъжица зехтин, подходящ за микровълнова. Смесете добре. Вкарайте в микровълновата за 30 секунди. След това оставете за изстине за минута. Нанесете върху косата, като направите масаж на скалпа. Приберете косата под шапка за баня и оставете за 30 минути. Накрая измийте със студена вода.

10. юли 2019 11:46:22 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар