Косопад при жените – основни причини | Косопад

Основни причини за косопад при жените

Научете как „Ефект-2“ може да ви избави от косопад

маска с лук при косопад

Лосион срещу косопад „Ефект – 2“

Според мнението на специалисти, нормално е човек да губи по 100 – 150 косъма на ден. Но ако загубата е повече от посоченото количество (например цели кичури коса), или косата ви изтънява все повече, тогава вероятно става въпрос за косопад. Този вид оплешивяване се нарича андрогенна алопеция, която е генетично заболяване и въпреки че е характерна най – вече за мъжете, засяга и много представителки на нежния пол.

Първите симптоми на андрогенен косопад при жените се забелязват след навършване на двадесетгодишна възраст, а най – често се появява след менопаузата. Основните причинители за този косопад са унаследените гени, които се предават от майчина и бащина страна.

Косопад при жените не винаги означава наличие на медицински проблем, но все пак е задължително да се консултирате с личния си лекар. По този начин той може да изключи наличието на евентуален проблем, свързан с желязодефицитна анемия, щитовидната жлеза или високо ниво на мъжки хормони в организма. Често пъти когато жената има поликистозен овариален синдром, или когато нивата на естрогена се сринат по някаква причина, всичко това може да предизвика различен тип косопад.

Когато вашият личен лекар ви увери, че нямате някакво скрито заболяване, а симптомите на косопада не спират, той е длъжен да ви изпрати при дерматолог. Там ще ви бъде направено обстойно изследване на скалпа и кръвта, както и на семейната наследственост. По този начин експертът ще има възможността да открие причината за косопад и да назначи правилното лечение.

Природно лечение при косопад

Тъй като човек не може да промени гените си има и други начини да се отърве от косопад. Първото нещо е да се промени драстично вредния начин на живот.

Ако сте анемични или вегитарианец, то със сигурност имате липса на желязо в организма, а този микроелемент е от съществено значение за здравето на косата. Ето защо трябва да приемате повече богати на желязо храни като спанак, коприва, боб, къдраво зеле, черен дроб, както и всички нетлъсти червени меса. Хранителните вещества като биотин и цинк спомагат за правилното развитие и растежа на косъма.

Също така за здрава и силна коса е необходимо да се прави масаж на скалпа. Препоръчва се от специалистите, тъй като има свойството временно да увеличава циркулацията на скалпа и по този начин космените фоликули се зареждат с хранителни вещества. По време на масажа е добре да поставите малко етерично масло на ръцете си и с леки кръгови движения се намазва цялата глава. Използвайте само връхчетата на пръстите и не натискайте с груба сила.

Лосионът – чудо срещу косопад „Ефект – 2”

В никакъв случай не пропускайте шанса да се избавите от косопад с невероятния лосион „Ефект – 2”. Неговата уникална натурална формула е помогнала на хиляди пациенти, които всеки ден изразяват благодарността и се чувстват отново щастливи.

Научете повече за „Ефект – 2 или се обадете на нашия мобилен телефон 0895 334 112 за БЕЗПЛАТНА консултация.

препарат против косопад

Ефект -2 срещу косопад и оплешивяване

10. май 2013 21:39:26 от Косопад
Категории: Лосион срещу косопад, Срещу косопад - Ефект 2 | Етикети: , | Напишете Коментар