Косопад при напредване на възрастта

Косопад и възраст

Голяма част от хората получават косопад с напредването на възрастта. В тези случаи е много трудно да се реагира, въпреки че това не е невъзможно. Специалисти обясняват, че оплешивяването в по – късните години на човешкия живот се дължи основно на гените и на цялостното изтощаване на организма.

На каква възраст може да се очаква поява на косопад?

Много трудно се прогнозира на каква възраст човек може да има проблеми с косата. В класическите случаи на генетичен косопад, той обичайно започва на около 30 години и се развива бурно до навършване на петдесет. При някои пациенти обаче олисяването започва още в края на пубертета и нищо не е в състояние да го спре. Независимо от всичко, най – важно е да се определи на какво се дължи оплешивяването, за да се вземат подходящите мерки.

Какво може да се направи при косопад заради възрастта?

Преди всичко трябва да потърсите консултация с експерт – дерматолог, който да определи на какво се дължи олисяването на скалпа. Той евентуално би могъл да назначи някакво лечение, или да ви даде полезни съвети. Също така може да изпробвате и някои от класическите методи на алтернативната медицина, като например изпитани рецепти при косопад или да поръчате изпитания и изцяло съставен от естествени продукти лосион срещу косопад „Ефект – 2“.

Косопад и дихидротестостерон (ДХТ)

Когато става въпрос за андрогенна алопеция (т. н. мъжки косопад, предизвикан от запушване на фоликулите от дихидротестостерон), е възможно да се използват препарати, които блокират преобразуването на мъжкия полов хормон тестостерон в ДХТ. Изключително важно е да се отбележи, че такива средства трябва да се вземат едва след завършване цялостното развитие на човека (след края на пубертета), защото някои от тях са много силни и могат да повлияят хормоналното развитие. Блокирането на ДХТ преди или по време на пубертета  е опасно.

Цялостен подход за превенция на косопад

Състоянието на косата е в пряка зависимост от кондицията на тялото като цяло. За да се предпазите, водете нормален и здравословен начин на живот. Това не значи, че трябва да се лишите от всички удоволствия на този свят, но просто не прекалявайте. Вредните храни, алкохолът, тютюнопушенето, стресът и обездвижването са сред най – честите причинители на косопад.

косопад и възраст

косопад и възраст

17. май 2013 23:11:33 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар