Анализ на косопад при мъжете | Косопад

Анализ на мъжкия косопад

Три основни фактора влияят успешното лечение на косопад

№1 – Определете типа на вашия косопад

За да си осигурите възможност за най – доброто лечение, на първо място трябва да определите типа на вашия косопад. При мъжете обичайно се забелязват няколко основни модела. Най – често срещаните са отдръпване на косата от слепоочията, олисяване горната или задната част на главата и така нареченото дифузно изтъняване.

видове косопад

Скала на Норууд

Естествено, напълно възможно е да съществува комбинация от няколко вида косопад. Един от най – използваните методи за определяне типа косопад е Скалата на Норууд, която можете да разгледате на снимката към тази статия. Специалистите определят сравнението на вашето състояние с образите като един от сигурните методи, с чиято помощ да разберете в каква фаза на оплешивяване сте.

Разберете, че е изключително важно да определите правилно типа на вашия косопад, за да сте в състояние да назначите най- правилното лечение. Ако се затруднявате, задължително отидете на преглед при специалист.

№ 2 – Не чакайте дълго

Най – успешните мерки срещу косопад са бързите. Много по – голям шанс да се справите с проблема има, ако не сте чакали твърде дълго, за да подобрите състоянието на косата си. Процесът на оплешивяване обичайно отнема години и ако пропуснем възможността да го спрем навреме, после може да стане невъзможно.

Задължително трябва да отбележим, че борбата с косопад не е само вземане на мерки, след като бедата е дошла. Превенцията е също толкова важна, колкото и лечението при поставена диагноза. Важно е да запомните едно важно неписано правило

където има коса, тя все още може да се сгъсти

№3 – Колко коса сте загубили

Количеството загубена коса и олисяване по скалпа е третият основен фактор за вземане на решение за лечение. Ако в момента харесвате състоянието на косата си, добрият начин на живот би бил напълно достатъчен, за поддържане на това състояние (изключение правят случаите на генетичен косопад). Ако обаче вече сте загубили твърде много коса, можете да използвате невероятно успешният лосион срещу косопад „Ефект – 2”, който е изключително мощен и напълно натурален стимулатор за растеж.

21. май 2013 21:48:09 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар