Как да се справим с Есенния Косопад | Косопад

Как да се справим с Есенния Косопад

kosopad-esen

Вече е есен и като всяка година отново забелязвате по- усилен косопад. Ако губите повече от 100 косъма на ден, е добре да се консултирате с дерматолог, тъй като имате алопеция, макар и преходна.

Косъмът има три цикъла на живот:

-фаза на растеж: продължава 2-3 години
-фаза на преход: 2- 3 седмици
-фаза на падане: около 3 месеца

Така че, загубата на коса е напълно нормален процес. Но е важно и какво количество губим. Обикновено в края на лятото и през есента се увеличава косопадът.

kosa-problemi

Какво е есенен косопад?

Първо, не е правилно да се говори за есенен косопад, а за реакционен косопад. Косопадът, който имаме през този период, е резултат от процес започнал три месеца по- рано. Есенният косопад може да се дължи на прекомерна умора, натрупана в края на лятото. А и заради цикъла на живот на косъма, резултатите стават видими в началото на есента. Заради жегите през лятото, растежът на косъма се ускорява и в края на сезона е готов да падне.

Как да го разпознаем?

Заради внезапния си и преходен характер, есенният косопад се различава от хроничната алопеция. Загубата на коса през лятото, като всички видове преходен косопад, се характеризира с дифузност и внезапност, които засягат цялата коса. Обикновено засяга повече жените

Третиране на есенния косопад

Разбира се, не трябва да подминаваме проблема. Добре е да използваме подходящ продукт срещу косопад, който да намали загубите на коса. Целта е да се подобри оросяването на космените корени, което ще доведе до спиране на косопада и активиране на новия растеж. Доверете се на изпитаното средство срещу косопад и оплешивяване ЕФЕКТ- 2!

23. октомври 2016 12:18:17 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар