10 начина да засилим растежа на косата | Косопад

10 начина да засилим растежа на косата

kosa-recepti

Ако искате косата ви да расте по- бързо, ви предлагаме няколко много полезни и ефективни съвета.

1 Избягвайте третирането с топлина. Когато прилагаме топлина върху косата си, всъщност ние я увреждаме, без изобщо да си даваме сметка. Въпреки че има случаи, в които не можем да избегнем сушенето със сешоар, ако имате възможност, оставяйте я да съхне по естествен път.

2 Подстригвайте редовно косата си. Ако искате косата ви да расте по- бързо, трябва редовно да я подстригвате. Когато подстригваме косата, я предпазваме от разпространението на цъфтежа. Достатъчно е да подстригвате връхчетата на 2-3 месеца.

3 Променете прическата. Ако искате по- дълга коса, може би е време да промените стила си. Ако започнете да прибирате косата си всеки път по различен начин, ще избегнете увреждането на една и съща зона. Така косата ви ще е силна и няма да цъфти толкова много.

kosa-sastavka

4 Използвайте винаги балсам. Предпазва косата ни от бъдещи проблеми, като я зарежда с липиди и протеини.

5 Плакнете със студена вода след миене. Така й помагаме да остане хидратирана и да не се наелектризира толкова.

6 Решете се правилно. Ако не се решете добре, пречите на растежа на косата. Винаги се разресвайте внимателно и не опъвайте и дърпайте косата.

7 Не завивайте косата с кърпа. Ако завивате косата с кърпа, е възможно да увредите косъма. Ако силно затягане, косъмът започва да отслабва и скоро се къса и пада.

8 Масажирайте скалпа. Здравата коса зависи от здравия скалп. Затова, винаги масажирайте внимателно кожата на главата. Така стимулирате кръвообращението и помагате на косъма да расте по- бързо.

9 Хранете се правилно. Ако тялото ви е здраво, и косата ви ще бъде здрава. Храненето ви трябва да съдържа достатъчно витамини, минерали и протеини. Особено полезни са храните богати на цинк, желязо и витамини (A, B, C и Е).

10 Правете си маска за коса. Правете подхранваща маска поне веднъж седмично. Можете да използвате етерични масла от кокос, жожоба и бадеми. Те са особено полезни за растежа на косата.

21. октомври 2016 11:07:31 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар