5 ефективни Природни средства срещу Пърхот | Косопад

5 ефективни Природни средства срещу Пърхот

kosopad-poqva

Пърхотът е сред най- досадните дерматологични проблеми, както при мъжете, така и при жените. За щастие, има доста природни средства, на които можем да разчитаме:

1 Ябълков оцет

Има високо рН, свойство, което може да спре растежа на гъбите, отговорни за пърхота. Не го нанасяйте директно в концентриран вариант върху скалпа си, защото е много силен. Смесете една част вода с една равна част оцет. Оставете да действа 15 минути. Не се притеснявайте от миризмата, бързо ще изветрее.

2 Кокосово масло

Постепенно елиминира досадния пърхот. Направете си масаж на скалпа с малко кокосово масло и оставете да действа върху кожата в продължение на 15- 20 минути. Ако искате, можете да го оставите и за цяла нощ. Резултатът ще е още по- добър.

Имайте предвид, че трудно се измива и може да не стане с едно миене. Така че го използвайте, когато на следващия ден нямате нещо важно.

kosa-izgoriala

3 Аспирин

Съдържа салицилова киселина, която намалява лющенето. Намачкайте няколко аспирина и смесете с вода, за да получите паста. След това нанесете върху скалпа, оставете да действа няколко минути и накрая изплакнете.

4 Етерично масло от чаено дърво

Това е мощно противовъзпалително средство. Елиминира гъбичките, които предизвикват пърхот и предпазват от лющене на кожата. За да го използвате и да имате добри резултати, сложете няколко капки към шампоана си и измийте косата си, както обикновено.

5 Лимон

Сварете един цял лимон, докато водата промени цвета си. Изплакнете косата с течността след последното миене. Ще видите как лека- полека пърхотът изчезва.

30. октомври 2016 13:45:21 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , | Напишете Коментар