Инфекциозните болести предизвикват косопад

косопад и инфекциозни болести

косопад и инфекциозни болести

Различните инфекциозни болести често са единствената причина и предпоставка за поява на косопад. Сред най – честите инфекциозни причинители са фоликулитът и гъбичните инфекции, които могат да засегнат и други части на тялото.

При косопад заради инфекция с гъбички, по скалпа и тялото се наблюдават напълно олисели петна. Често инфекцията е причинена от трихофитон, поради което медицинското ѝ название е трихофития. Среща се при хора, които често се потят или носят твърде тесни обувки.

Признаци за косопад при гъбична инфекция на скалпа

Първите признаци са малки пъпчици по главата, които с течение на времето стават все по – големи. Друг характерен симптом е, че олиселите и засегнати зони се покриват с малки люспички, а по тези места не остава никаква коса. Придружаващи симптоми са силен сърбеж, гнойни мехурчета и овлажняване.

Трихофитията е силно заразно заболяване, което се предава чрез контакт с животни, хора и дори предмети като душ кабини, басейни, гребени и дрехи. Поради тази причина това заболяване е сред най – честите причини за косопад при децата, които не пропускат възможност да си поиграят с улични кучета и котки.

Лечение на косопад след инфекция

Лечението задължително се провежда под наблюдение и по предписание на специалист – дерматолог. В подобни случаи не си правете експерименти, а се доверете на медиците. Използват се различни лекарствени средства, според вида на гъбичките. Задължително е да поддържате и отлична лична хигиена, както и да избягвате къпане в обществени басейни.

косопад и инфекциозни болести

Гъбички може да пипнете и в обществен басейн

26. юли 2013 13:01:45 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар