Ето кои храни могат да ви причинят косопад | Косопад

Ето кои храни могат да ви причинят косопад

kosopad-dieta

Така както има много храни, които благоприятстват растежа на косата, има и такива, които предизвикват косопад. Начинът на хранене влияе много върху състоянието на косата ни. Затова, трябва да избираме внимателно какво ядем:

Рафинирано брашно

Торти, различни сладкиши, хляб и пр. Рафинираното брашно е прост въглехидрат. Енергията от него тялото ни усвоява бързо и скоро пак сме гладни. Освен това пречи на организма да абсорбира достатъчно хранителни вещества. Затова, го замествайте с пълнозърнесто брашно, което съдържа повече фибри. Така ще подобрим свойството на тялото да усвоява вещества.

Захар

Прекалената консумация на захар изобщо не е полезна за косата и може да причини косопад, тъй като стимулира производството на мъжкия хормон андроген. Той свива космените фоликули и косата изтънява.

Пържено

Ако ви интересува здравето на косата ви, избягвайте мазната храна и хидрогенните масла. Според някои изследвания, наситените мазнини увеличават нивата на тестостерона, което може да предизвика косопад. Също така, влияят негативно и върху растежа на косата.

parjeno

Алкохол

Консумацията му не позволява да се усвояват полезните витамини и минерали, полезни за растежа на косата.

Продукти без захар

Често съдържат много изкуствени подсладители, които също отслабват косата.

Суши

Ако прекалявате със сушито, което по принцип е здравословна храна, може да се отрази негативно на косата ви. Причината е, че съдържа повече живак. Високи нива от този метал в кръвта предизвикват косопад.

Не ядете достатъчно протеини

Ако прекалявате с протеините или ако не приемате достатъчно, косата ви става слаба.

13. март 2016 11:42:20 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар