Витамини и минерали, които спасяват от косопад | Косопад

Витамини и минерали, които спасяват от косопад

витаминиЗдравословното и балансирано хранене е ключът към красивата коса и спасяването й от падане. Важно е да поддържаме нивата на различни вещества в тялото, за да се радваме на здрава коса. За да избегнете косопада, се старайте храната ви да съдържа следните вещества:

ВИТАМИН А е много важен за капилярите. Можем да си го набавим от морковите, яйцата, черния дроб, пилешкото, рибата, сиренето, млякото, маслото, спанака, тиквата, пъпеша, мангото и др.

Също така е важно да приемаме достатъчно количество ВИТАМИН В, които се съдържа в ориза, пълнозърнестите храни, бобовите, ядките, житния зародиш, ябълката, малината, пъпеша, портокала, лук, домати, спанак и бирена мая.

Друго вещество, което отговаря за това косата ни да е здрава, е БИОТИНЪТ . Съдържа се в черния дроб, бъбреците, бананите, ягодите, млечните продукти, яйцата и др.

ФОЛИЕВАТА КИСЕЛИНА е ключова за жизнеността на косата. Може да се намери в лимоните, мандарините, витамини1портокалите, аспержите, червеното цвекло, бобовите, зеленчуците със зелени листа.

От минералите, много важна е МЕДта. Можем да го набавим от какаото, гъбите, бобовите, ядките, черния дроб или морските дарове.

ЖЕЛЯЗО можем да консумираме от следните продукти – бобови, ядки, някои морски дарове, черен дроб, червено месо.

Друг минерал, който подсилва косата, е ЦИНКът. Среща се в целината, черния дроб, аспержите, житните кълнове, бобовите.

Една балансирана диета, която съдържа всички тези витамини и минерали, ще ви помогне да имате красива и силна коса и ще ви спаси от косопада.

13. октомври 2013 00:29:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | 33 коментара