Алопеция на нервна почва – косопад от стрес, тревожност и депресия

Здравето на нашата коса е свързано и с душевното ни състояние. При много хора косопадът настъпва при стрес и тревожност. Този вид алопеция е на нервна почва.

нервна почва

Какво е алопеция на нервна почва? Какво я предизвиква?

Причините за косопад могат да са най- различни, но сред често срещаните е алопецията на нервна почва. Този вид косопад се провокира от депресия, стрес или тревожност. Когато изпитвате силна тревога, една от реакциите на тялото, е косопадът .

Временно ли е? Ще ми изникне ли пак коса?

Алопецията на нервна почва е много силна, но е временно явление. Може да продължи и месеци. Когато преодолеете тревогата или депресията, косата отново ще започне да расте. Но може да я подпомогнете, а и да си спестите ужаса от свличащата се на кичури коса, с продукт като Ефект – 2.

нервна почва1

Как да разберем какъв вид алопеция имаме – не нервна почва, андрогенна или ареата?

Има някои базисни различия:

Андрогенната алопеция протича в рамките на няколко години, косата постепенно намалява, отслабва и започва да пада.
Алопеция ареата се характеризира с появата на плешиви петна, колкото монета, по главата.
– При алопецията на нервна почва косата пада буквално за дни. Но ако имате алопеция ареата и ви се случи и алопеция на нервна почва, ще ви се появят още плешиви петна.

При алопецията на нервна почва, първо трябва да се справите с причинителя на стреса, тревогата или депресията – потърсете помощ от психолог или психиатър. А за да спрете косопада и да възстановите косата си – се доверете на Ефект – 2!

За депресията. ВИЖ ВИДЕОТО:

21. ноември 2013 18:39:32 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , , | Напишете Коментар