Топ методи за превенция на косопад | Косопад

Топ методи за превенция на косопад

косопадСпестете си проблемите

Всички ние губим коса, всеки ден. Но ако започнете да забелязвате, че по калъфката или гребена остават все повече косми, значи нещо не е наред. Вместо да се ослушвате докато нещата станат необратими (или почти), спрете цикъла още в началото и овладейте ситуацията.

Горене

Минимизирайте до крайна степен използването на всякакви топлинни уреди, включително и сешоар. Ако не можете да изчакате косата да изсъхне сама, тогава го настройте да духа хладно, а не горещо. Също така не боядисвайте косата си повече от един или два нюанса от нормалния цвят. Колкото по – тежка е промяната в цвета, толкова повече химикал попива в косъма и практически го убива. В случай, че използвате лак за коса, гел или други химикали, слагайте възможно най – малко от тях и то само при необходимост.

Модерна диета

Яжте богати на Омега-3 мастни киселини храни като сьомга, риба тон, скумрия. Другата опция е да добавяте три – четири пъти на седмица по една супена лъжица прясно смляно ленено семе към салатата, консумирайте пълнозърнести продукти.

Екстра количества витамин С и желязо

Косопад може да бъде предизвикан и заради недостиг на желязо. Липсата на този микроелемент понижава нивата на червените кръвни клетки, които играят особена роля в здравето на космените фоликули. Комбинирайте с витамин С, който помага усвояването на желязото. Това е най – ефективния метод.

Посещение при лекаря

Има няколко медицински състояния, които могат да доведат до косопад – стрес, заболяване, хормонални проблеми, медикаменти, анемия. Щом забележите нещо необичайно в косата си потърсете съвет от специалист, който при добро желание ще определи точните причини.

Разгледайте родословното дърво

Все още най – честата причина за косопад е наследствеността. Ако мама и татко са оплешивели по никое време и вие знаете точно кога и как се е случило, това може да ви помогне да вземете подходящи мерки и ако не да предотвратите, то поне да забавите симптомите.

21. ноември 2013 21:00:57 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Напишете Коментар