Нормално ли е бебетата да имат косопад?

НОРМАЛЕН ЛИ Е КОСОДАПЪТ ПРИ БЕБЕТАТА?

бебе

Да, косопадът при новородените е напълно нормален и не трябва да ви притеснява. Случва се обикновено през първите шест месеца от живота на бебето. Този феномен се нарича телогенен ефлувиум и се случва, защото косата има етап на живот и етап на опадане. Първият продължава около 3 години, а вторият – до 6 месеца. В етапа на косапада, косъма стои във фоликула, докато не започне новият отдолу да расте. Хормоналните нива в новородените се променят, което също допринася за косопада. Същото обикновено се случва и с майката след раждането.

КАК ДА СПРА КОСОПАДА НА БЕБЕТО МИ?

Няма какво да направите, за да спрете бебешкия косопад, тъй като той е свързан, както казахме с цикъла на живот на косата и с хормоните. В други случаи, ако бебето оплешивее на определено място, може да е защото прекарва дълго време в една и също позиция. Споделете с педиатъра за косопада, ако бебето вече е на 6 месеца.

бебе1

МОЖЕ ЛИ БЕБЕТО МИ НАПЪЛНО ДА ОПЛЕШИВЕЕ?

Да, много бебета дори се раждат плешиви, въпреки че ако се вгледате отблизо, ще видите малки косъмчета. Бъдете търпеливи, защото бебето може да е плешиво до първата си година.

ИМА ЛИ ДРУГИ ПРИЧИНИ ЗА КОСОПАДА НА БЕБЕТО?

Да, има и други, но не се срещат често при бебета под 1 година. Ако имате съмнения и се притеснявате, консултирайте се с детския ви лекар.

Весело бебе се залива от смях. ВИЖ ВИДЕОТО:
http://youtu.be/lbiXxdq40x0

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.