Корени от репей при косопад | Косопад

Лечение на косопад с корени от репей

Практически съвети и рецепти с билки срещу косопад

рецепти при косопад

Маска за коса

Косопадът е един от най – често срещаните проблеми не само в съвременното общество, но и в старите епохи на отдавна отминалите цивилизации. Причини за поява на косопад има страшно много, някои от тях могат да бъдат отстранени, но малка част за съжаление не.

Предлагаме ви три полезни рецепти с корени от репей срещу косопад, с чиято помощ ще се излекувате и ще намалите оплешивяването с няколко степени.

Отвара от корени на репей

Репеят е един от най – силните естествени антибиотици срещу косопад. Достатъчно е да вземете 20 грама ситно нарязани корени, които варете около 15 – 20 минути в половин литър вода. Когато отварата изстине я прецедете и натрийте добре корените на косата. Останете така поне 20 -30 минути, изплакнете. Третирайте по 4 пъти в седмицата.

репей

Корени от репей

Домашен крем срещу косопад

Както и предната рецепта, вземете 20-30 грама корени от репей. Сварете ги за двадесет минути в 400 милилитра вода и след това прецедете. Извлека от билката смесете с десет супени лъжици стопена свинска мас. Оставете в топла фурна (но много слабо загрята) около 2 часа и после изчакайте да изстине. Изсипете излишната вода и приберете получения крем в подходякщ съд. След това ежедневно започнете да нанасяте върху главата си, изчаквайте по около половин час и накрая измивайте с билков шампоан.

Масло от корени на репей

Вземете сто грама нарязани корени от репей, които задължително трябва да бъдат пресни. Поставете ги в 200 грама масло от бадеми и оставете да се изкиснат в продължение на едно денонощие. На следващия ден сварете получената смес на слаб огън за десетина минути. Когато отварата изстине, изстискайте корените добре и прецедете полученото масло. Третира се всеки ден, 4- 5 часа преди измиване на косата.

01. юни 2013 14:51:42 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | 35 коментара