Как да предпазим от косопад изтощената от боядисване коса | Косопад

Подхранване на изтощена от козметични процедури коса

косопад и кометика

Маска при косопад заради козметични процедури

Въпреки че дамите често са склонни да подминават с лека ръка вредите от козметичните процедури за коса, отдавна е известно, че те са сред основните причинители на косопад. Колкото и да не ви се вярва, честото боядисване, къдрене или изправяне с химически препарати изтощава косъма, правейки го лесно чуплив и дехидратира кожата на скалпа.

Именно поради тази причина в повечето ръководства за превенция на косопад изрично се препоръчва ограничаване на подобни козметични процедури. За съжаление твърде малка част и от мъжете, и от жените, спазват тези препоръки и като следствие получават неприятен косопад и цели купища с проблеми. Подобни състояния често завършват с даването на купища пари за лекарства, посещения при лекари и терапия.

Определени прически също могат да станат важен фактор за поява на косопад. Това са носенето на силно опъната назад коса, носенето на кок, прекаляването с гелове за фиксиране на косата, брилянтини и прочие.

Предлагаме ви маска срещу косопад, която има свойството да подхранва косата именно при състояние на изтощение заради козметични процедури.

Маска срещу косопад за изтощена коса

Вземете една супена лъжица свинска мас, една супена лъжица глицерин и едно яйце. Разбъркайте всички съставки до получаване на еднородна и гладка смес. След това нанесете и увийте главата с предварително затоплена хавлиена кърпа. Този загряващ компрес ще отвори клетките върху скалпа и ще ги почисти от ненужните вещества, засилвайки притока на кръв. След около половин час се измийте с препарат от естествен произход.

02. юни 2013 11:50:00 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар