Успешни техники при косопад | Косопад

Домашно третиране на косопад

Няколко полезни техники за превенция на косопад

косопад

Отстраняване на мъртвите косми за превенция на косопад

Едва ли на света има жена, която не иска косата ѝ да е в перфектно състояние – гъста, силна и блестяща. Малко от дамите обаче полагат достатъчно грижи за състоянието на косата си и това често се превръща в силна заплаха от поява на косопад. За да бъдете красиви и с добро самочувствие, трябва да се борите сами за вашето здраве, снабдявайки тялото и в частност скалпа, с всички необходими хранителни вещества.

Разресване на косата

Не забравяйте да разресвате косата си всяка вечер преди лягане. Намерете подходяща за целта четка, за предпочитане е да е с по – гъсти зъбци. Важно е да прецените правилно и състоянието си. Ако вашата коса е дълга и гъста – решете от краищата към корена, защото така ще намалите предпоставките за механичен косопад. После прекарайте гребена / четката във всички посоки, но нека това става много внимателно. Тази проста процедура ще изчисти мъртвите косми и същевременно ще направи масаж на скалпа, който ще засили притока на кръв в тези зони.

грижи за косата

Ежедневна грижа за косата

Масаж с етерични масла

От особена полза за превенция на косопад е и редовният масаж с етерични масла от розмарин и лавандула. Сложете няколко капни от маслото на върховете на пръстите и внимателно го втрийте по скалпа. След това започнете да масажирате бавно, като движението на ръцете трябва да е по посока от челото към темето на главата. След масажа останете без да се миете поне един час и чак след това изчистете маслото с мек шампоан.

Хранете се здравословно

Много пъти сме казвали, че здравословното хранене е сред основните оръжия в борбата с косопад. Не прекалявайте с тестените изделия и полуфабрикатите, по възможност спрете напълно цигарите и алкохола.

Използвайте качествени продукти против косопад

Безспорен лидер на пазара е лосионът срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2”. Повече от осем години този продукт помага на хората да се справят с проблема, често се използва и като превантивна мярка. Повече за „Ефект – 2” научете ТУК.

01. юни 2013 12:34:04 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар