Учени откриха протеин, който предпазва от косопад | Косопад

Протеин предпазва от косопад

косопад

косопад

Преди броени дни научна група от САЩ обяви, че е открила протеин, който предпазва от косопад и индуцира космения растеж. Това ново откритие даде надежда на милионите страдащи по целия свят, че ще намерят категорично решение на проблема.

Пробивът на учените е извършен по време на следствен експеримент върху опитни мишки. Животните, които приемали определени количества от този протеин за кратко време се сдобили с гладка и лъскава козина, докато при останалите нямало никаква промяна. Изследователите са категорични, че в съвсем кратки срокове откритието ще може да се приложи и върху хора, застрашени от оплешивяване.

„Страхът от косопад и развитието на подобна перспектива е едно от най – страшните неща в живота на мъжете и жените. След откритието на този протеин, който способства растежа на косата обаче се надяваме, че веднъж завинаги ще се сложи край на борбата срещу този медицински проблем”, споделя професор Портър пред американските медии.

Той допълва, че при провеждане на експеримента, ръководената от него група е установила на 100 % каква е връзката между имунната система и способността на космените фоликули да функционират правилно. Самото откритие се състои в определянето на имунни клетки с наименование γδ – Т, които произвеждат протеин, който е от ключово значение за растежа на космите, както и при зарастване на рани.

„Когато нивата на този протеин са занижени, имунната система не е в състояние да регенерира достатъчно бързо космените фоликули. Това откритие според нас ще помогне изключително много в борбата с косопад, както и за създаване на мехлем за бързо зарастване на рани”, споделя дерматологът Джордж Кортселис.

здравословно хранене при косопад

Вижте кои храни предпазват от косопад

13. юли 2013 15:06:25 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар