Храните, които секват косопада | Косопад

Храните, които ни спасяват от косопад

Ето кои храни могат да ни спасят от косопад:

Риба и бобови растения
Храните богати на протеини допринасят за запазването на косата. Трябва обаче да внимаваме да не се нахвърлим върху прекалено мазни храни. Те повишават нивото на дихидротестостерон, който е сред основните причинители на косопада. Можем да си набавяме протеини от храни като пилешко, риба, бобови растения, кисело мляко.

kosopad

Стафиди
Желязото е ключов елемент за образуването на хемоглобина. За да достига кислородът равномерно до всички части на тялото, е необходимо да се поддържа определено ниво на хемоглобин. Ако скалпът е добре кръвоснабден, се произвежда повече протеин, който е необходим за здрава и силна коса. Желязо можем да си набавим от стафидите, черешовия сок, яйцата. За да се усвоява по- добре желязото, е необходимо и достатъчно количество витамин С.

Морски дарове
Цинкът е сред основните елементи, свързани с косата. Липсата му в организма води до косопад. Цинкът участва в много процеси, свързани с растежа на косата. Най- важната му роля обаче е участието му в жлезите, свързани с космените корени. Когато има липса на цинк в тялото, те отслабват и се стига до падане на косъма. Можем да си набавим цинк от следните храни: фъстъци, агнешко месо, сушени динени семки, тиквени семки, нетлъсто телешко месо, стриди.

12. юли 2013 16:35:44 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , , | 26 коментара