Кои Витамини предпазват от КОСОПАД? Виж Тук: | Косопад

Кои Витамини предпазват от КОСОПАД? Виж Тук:

За да се радваме на здрава и красива коса, трябва да й осигуряваме необходимите витамини и минерали.
Нека обърнем по- специално внимание на витамините. Можем да си ги набавяме чрез разнообразно хранително меню, както и под формата на добавки, които могат да се приемат през определени периоди в годината.

През лятото има изобилие от плодове и зеленчуци, които ако умело включваме в ежедневното си меню, ще ни осигуряват необходимите витамини за организма, както и за косата.

Витамин С
Подпомага растежа на косата, тъй като подобрява кръвообращението. По този начин хранителните вещества, които се съдържат в храната, достигат до корените и се усвояват по- лесно от тях.

Витамин В
Тази група витамини е много разнообразна. Но като цяло, са много полезни за растежа на косата. Когато организмът ни изпитва дефицит на витамин В, се наблюдават проблеми като: косопад, цъфтеж, изсушаване и пр. Един от най- полезните от групата е витамин В12, който се съдържа в големи количества в червеното месо. Затова вегетарианците и веганите често имат дефицит на В12.
Друг важен представител на групата е В3, наричан още ниацин. При липсата му косата губи блясък и лесно се къса.

Друг важен за косата е витамин Е. Помага да имаме здрав скалп, който да осигурява необходимото за правилния растеж на косата.

06. юли 2018 18:29:03 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар