Как да предпазите косата при плуване | Косопад

Предпазване на косата при плуване

Косопад се получава и от замърсена вода

косопад при плуване

Предпазване от косопад при плуване

Лятото вече чука на вратата ни, разкривайки всички удоволствия предлагани от топлото време. Наред с приятните занимания обаче, горещините също така са и сериозна предпоставка за развитие на неприятни състояния като летни вируси, хранителни натравяния и не на последно място – косопад.

Плуването в обществени басейни е сред най – сериозните предпоставки за поява на косопад. Сама по себе си водата е повече от полезна за косата и тялото, но съдържащите се в нея зловредни бактерии и дезинфекционни препарати доста често създават огромни неприятности.

Така например, някои от химикалите използвани за дезинфекция на водата са способни да унищожат косата ви за броени часове, предизвиквайки неочакван и силен косопад. От друга страна, морската вода също не е съвсем безопасна, защото солта предизвиква ефект на изсушаване на косъма.

Предлагаме ви три лесни стъпки, с които може да се предпазите от косопад през лятото.

Възползвайте се от вълшебната сила на чистата вода. Преди да влезете в басейна или морето и веднага след излизане, никога не забравяйте да измиете цялото си тяло и особено косата с чиста вода. Изплакването преди къпане подготвя косата за промяната, а измиването пречи на вредните вещества да увреждат космените фоликули.

Създайте невидима бариера срещу косопад. Преди да се потопите във водата, създайте невидим щит с помощта на специални продукти за защита на косата. Внимавайте, когато избирате тези препарати и винаги предпочитайте направените от изцяло естествени материали. Също така се уверете чрез упътването за употреба, че имат свойството да неутрализират вредното влияние на хлора.

Сложете шапка. За да създадете максимална защита срещу косопад и водни инфекции на косата, изплакнете главата с вода, нанесете предпазен балсам и накрая си сложете шапка за плуване. Докато свикнете може и да ви е малко неудобно, но това е твърде малък проблем.

26. май 2013 17:55:24 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар