Рецепти при косопад с домати | Косопад

Рецепти с домати при косопад

рецепти при косопад

Рецепти при косопад с домати

Доматите са сред най – полезните за човека храни и в частност срещу косопад. Тези любими на всички зеленчуци са същински контейнер за полезни вещества, съдържат в себе си огромни количества витамини и минерали. Богати са на В1, В2, В3, В6, В9, витамин С, магнезий, калий, цинк, желязо, фосфор и др.

Освен че подхранват косата и предпазват, доматите също така са полезни при превенция на заболявания на сърдечно – съдовата система, белите дробове, а някои специалисти дори ги препоръчват за профилактика на ракови заболявания.

Като превенция на косопад, можете да използвате доматите под формата на маски за коса. Те имат свойството да почистват кожата, правейки я по – гладка и нежна. Също така са полезни и при мазна кожа.

Рецепти против косопад с домати

Маска за подхранване с домати, бадемово масло и лимонов сок

рецепти при косопад

Доматите предпазват от косопад

В подходящ съд смесете пресен сок от един домат, един лимон и една супена лъжица бадемово масло. Прецедете през марля, за да отделите течността от месото. След това намерете удобен и широк съд, в който изсипете сока и потопете косата си изцяло за около две – три минути. После излезте на слънце и престойте така около двадесет минути. Накрая изплакнете обилно с хладка или топла вода. Тази маска е подходяща не само за косопад, но и за възвръщане силния цвят на косъма.

При мазна коса

Вземете един по – голям домат и го нарежете, а след това намачкайте парченцата, за да пусне сок. Осигурете си удобен тампон и с негова помощ втъркайте в корените. Останете така около 20 минути и после изплакнете обилно. Тази проста рецепта не само предпазва от косопад и подхранва, но и намалява омазняването по скалпа.

Подхранваща маска при косопад с домати, сметана и копър

Обелете два средно големи домата и ги направете на пюре. Към пастата прибавете супена лъжица сметана и още толкова брашно от овес, както и отвара от копър плюс чаена лъжичка зехтин. Оставете сместа да престои около десет минути и след това нанесете по корените с леки масажиращи движения. След десет минути изплакнете.

26. май 2013 20:22:48 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар