Лечение на косопад с морска вода | Косопад

Морската вода лекува косопад

косопад и морска вода

косопад и морска вода

От дълго време се спори дали морската вода е полезна срещу косопад или напротив – спомага оплешивяването, а съвсем доскоро мненията бяха разделени на два основни лагера – за и против. На този спор обаче вече бе сложен край, защото последните проучвания доказаха, че къпането в морето е особено полезно в грижите за косата.

Противниците твърдяха, че солената вода дехидратира кожата на главата и това се превръща в огромна предпоставка за поява на плешивост. Тази теза бе напълно оборена в последните месеци и за това бяха представени солидни доказателства.

От Института по дерматология в САЩ са категорични, че в повечето случаи за появата на косопад е отговорно медицинско състояние на скалпа и именно оттам трябва да започне всяко лечение. Казано с други думи, не би било възможно да имате красива коса, ако кожата на главата ви не е здрава.

косопад и морска вода

косопад и морска вода

А на всички е добре известно, че къпането в морето е особено полезно не само срещу косопад, но и за подобряване на физическото състояние като цяло. Независимо какъв е вашият проблем – пърхот, оплешивяване, омазняване или изсушаване на космите, съставът на морската вода е полезен и лекува.

По – особен е случаят при хората с боядисани коси, тъй като техните косми предварително са увредени от химикалите. Това обаче не значи, че и те не могат да плуват на воля, но е препоръчително след плаж да си правят подхранваща маска.

22. юли 2013 16:43:08 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , | Напишете Коментар