Косопад - най-ефикасните продукти и програми за справяне с проблема! | Косопад

Косопад – най-ефикасните продукти и програми за справяне с проблема!

косопадСлед като вече сте определили вида на косопада си (ВИЖ ТУК), стартирайте лечението му с точните средства и продукти. Лечението на косопада трае от 2 до 3 месеца, като първите симптоми на подобрение ще усетите след 1 м. В най-кратки срокове се лекува реактивния косопад, по причина, че причинителя му е инцидентен. Затова еднократното третиране в рамките на месец е напълно достатъчно за да го пребори. Малко по-сложно е въздействието върху хроничния косопад. За неговото отстраняване са необходими по два курса годишно – през – пролетта и есента, като въпросното третиране има поддържащи функции – целта е да се поддържа нормалното функциониране на космените корени и да се предотврати умирането им. На пазара е пълно с продукти, които обещават веднъж и завинаги да се справят с вашия косопад. По-качествените и въздействащи реално са само няколко. Ето топ класацията на kosopad-bg.net, съставена след консултация с независими бг. лекари. Изберете сами към кой продукт и терапия ще се насочите за справяне с досадния косопад:

Ампули и лосиони против косопад
Ампулите и лосионите против косопад се предлагат със съответните формули за справяне с реактивен и с хроничен косопад. Въздействието на лосионите в повечето случаи е доста ефективно по причина, че активните лечебни съставки са с най-голяма концентрация. Същото се отнася и за ампулите. Течността им е направена така, че да прониква в дълбочина под кожата на скалпа до корена на косъма. Важно е да се знае, че течността на ампулите се втрива в корените на косата, а не по дължината й. След намазване не се изплаква. Разновидност на ампулите са спрейовете, които някои фирми предлагат специално за хроничния косопад, от който страдат предимно мъже. Спреят се нанася само върху по-сериозно олисели или напълно оплешивели темета. Наличието на по-сериозно окосмение по главата разхищава от течността, тъй като целта е консистенцията да попадне върху кожата на скалпа, а не върху косата.

Шампоаните против косопад
Шампоаните срещу косопад и оплешивяване въздействат само на повърхността на темето и са по-скоро подпомагащо средство, а не лечебно. Причината за това е, че кожата по темето е водонепропусклива и не всяка консистенция разтворена във вода косопадуспява да достигне до космения корен. Основното достойнство на шампоаните е, че ускоряват кръвообръщението в подкожието на скалпа и така подготвят кожата на темето за намазване с основния продукт.

Хранителните добавки
Добавките съдържат ценни витамини, минерали, мастни киселини и екстракти, които заздравяват косата. Препоръчват се за използване при всички видове косопад. Най-ефикасни са обаче в случаите на реактивен косопад. Особено ако причината за него е недостиг на хранителни вещества в организма.

Комбинираното прилагане на всички продукти от горе изброения списък гарантира най-добрият резултат. Цените на качествените продукти срещу косопад обаче са високи и може да се наложи да се спрете само един от тях. Нека в такъв случай това да са лосионите. Само в случаите на лек сезонен косопад можете да разчитате единствено на шампоана или хранителната добавка. Не забравяйте и постоянството в борбата с косопада!

18. юли 2013 14:00:08 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар