Диета срещу Сезонния Косопад | Косопад

Диета срещу Сезонния Косопад

kosopad-problem

През есента косопадът се изостря значително. Това е естествен процес, но всъщност може и да е сериозен проблем, който може да се дължи на различни причини, например – хормонални промени или неправилно хранене.

Представяме ви няколко вида храни, които задължително трябва да присъстват в ежедневното ви хранене, за да преодолеете сезонния косопад:

1 Леща, червено месо, морски дарове, спанак. Богати са на желязо. Той е много важен за предпазване от анемия, осигурява кислород на скалпа. Медта е много важна за синтеза на меланин за косата и се съдържа в спанака, орехите и морските дарове.

2 Омега- 3. Съдържа се в сьомгата, риба тон и сардините. Прави косата блестяща и силна. Помага да имаме по- здрав скалп. Стимулира растежа на косата.

siomga-1

3 Ядки. Антиоксидантите в него помагат да поддържаме косата здрава. Важни антиоксиданти за косата можем да си набавим също и от зехтина, босилека, салвията и черния шоколад.

4 Риба. Съдържа много протеини и цинк. Поддържа косата здрава и силна. Съдържа още важни вещества, като селен, идеален срещу свободните радикали.

5 Борови ядки. Поддържат косата млада, защото съдържат вид протеини, полезни срещу преждевременното остаряване на косата.

Не забравяйте, че плодовете и зеленчуците, особено зеленолистните зеленчуци, са богати на витамин А, витамини и минерали.

11. ноември 2016 18:26:17 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , , | Напишете Коментар