Предизвикват ли шапките косопад и оплешивяване? Ето отговорът на лекарите: | Косопад

Предизвикват ли шапките косопад и оплешивяване? Ето отговорът на лекарите:

Голяма част от хората редовно посягат към шапките, особено когато е по – студено. Съществува ли обаче опасност за косата ни от тази наша любов.

шапка

Напоследък все по – често започна да се говори, че редовната употреба на шапки е причина за оплешивяването. Възможно ли е това да бъде истина? Според дерматолога д-р  Самрао вероятността да изгубите косата си е много малка. Причина за косопада е стресът, който бива оказан върху фоликулите, обаче шапките не са толкова стегнати, че да им повлияете много силно.

Ако говорим обаче за стегнатите плитки – те със сигурност ще съсипят рано или късно хубавата ви коса. Затова оплешивяването често бива наблюдавано при жените от Америка ( по – специално афроамериканките ). Има хора, които са предразположени към този процес ( било то генетична обремененост или някакво заболяване) . При тях не е изключено шапката да помогне за по – бързото появяване и развитие на косопада, но при тях това и без друго все някога ще се случи.

Според д-р Самрао хората винаги са се опитвали да намерят причината за окапването на косата им, но могат да бъдат сигурни, че носенето на шапка не е една от тях.

Модерните шапки за есен 2013. ВИЖ ВИДЕОТО:

06. ноември 2013 19:46:23 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар