Как да подсилим косата през пролетта | Косопад

Подсилване на косата през пролетния сезон

Как да подхраним косата си и да се предпазим от косопад

Пролетта е най – подходящия сезон за подсилване на косата и вземане на превантивни мерки против косопад. В същото време обаче трябва да бъдете много внимателни, ако искате да получите максимален резултат и да се радвате на добър външен вид през цялото лято.

подсилване на косата

Как да подсилим косата

На първо място незабавно намалете до минимум измиванията на косата с шампоан. С това почистващо средство е задължително да се действа много предпазливо, защото измива не само мръсното от главата, но и себума, който на практика защитава косъма и скалпа. Без себум кожата се опъва, става суха и се напуква много лесно, което само по себе си е достатъчна предпоставка за косопад.

За да намалите до максимум негативния ефект на шампоаните, добре е да си правите подхранващи маски против косопад, или да използвате подходящи козметични продукти. Природата дава достатъчно възможности за поддържане на косата и би било неразумно, ако не се използват.

Подхранваща маска против косопад

Подходяща маска срещу косопад е смес от два разбити жълтъка и една чаена лъжичка желатин, предварително разтворен във вода. След като разбъркате добре, втрийте внимателно в корените на космите и след това разнесете по цялата коса. След това измийте добре главата си и не използвайте сешоар при изсушаване. Яйцата и желатинът са полезни, защото съдържат огромни количества протеин, които подхранват космите.

Естествено изрусяване с лайка

Ако имате желание да изсветлите косата си, спокойно може да използвате цвят от лайка. Тази билка е естествен оцветител, но за разлика от химическите бои е не само напълно безвредна, но и много полезна срещу косопад. Лайката съдържа в себе си етерични масла, витамини С и А, органични киселини.

При процедурата използвайте около 100 грама глицеринов сапун и около 100 милилитра отвара от цвят на лайка. Разтворете сапуна в 200 грама гореща вода, а после добавете и билковата отвара. Разнесете добре по косата, а ако искате да засилите подхранващия ефект, може да добавите по една ампула от витамините Е и А.

Лосионът срещу косопад „Ефект – 2”

Лосионът – чудо срещу косопад и оплешивяване „Ефект – 2” би могъл да ви бъде полезен не само при наличие на проблеми, но и като сигурна превантивна мярка. Той е съставен на 100 % от природни продукти, а натуралният екстракт от билки съдържа всичко необходимо за здрава и красива коса. Не пропускайте шанса да бъдете красиви. Научете повече за „Ефект – 2” тук или поръчайте на тел. 0895 334 112.

04. май 2013 11:00:18 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар