Третиране с оцет срещу косопад | Косопад

Изплакване с оцет при косопад

ябълков оцет при косопад

Ябълков оцет при косопад

Въпреки че навярно изглежда малко странно да третирате с оцетна киселина, това е силно и сигурно средство против косопад, а косата наистина би оценила подобна грижа.

Благотворното въздействие на оцета при косопад се дължи именно на неговата киселинна натура, тъй като pH на нашата коса варира от киселинна 3. 5 до неутрална 5. 5. Като пряко следствие от употребата на различни измиващи препарати нивата на pH може да се дистабилизират, а от друга страна оцетът може да помогне за тяхното нормализиране.

Оцетът действа при косопад заради своето невероятно свойство да почиства скалпа и косата, правейки я по – силна и по – устойчива на счупване. Освен това премахва вредните натрупвания, които буквално задушават скалпа и забавят нормалния растеж на космите. Така че ако искате да си помогнете, смесете една част качествен оцет и две части вода, като с тази смес изплакнете след измиване на главата.

Рецепта против косопад с оцет: Тук е добре да уточним, че ябълковият е фаворит при грижите за косата заради белия си цвят и по – слаба миризма. Ако ще третирате суха коса обаче, по – добре е да използвате винен. Смесете една част оцет с две части вода. Добавете няколко капки етерични масла за намаляване на миризмата и разбъркайте добре. Използвайте сместа за последно изплакване след измиването с шампоан.

Първоначално третирайте един – два пъти в седмицата. Ако няма някакви други причинители на косопад, с течение на времето косата ви ще заздравее и тогава ще можете да правите тази процедура един път на две седмици. Бъдете последователни, за да направите косата си блестяща, здрава и гъста.

Съвет: Когато купувате оцет за третиране при косопад, бъдете особено внимателни. Уверете се, че вземате истински продукт, а не фалшификат. Ако се налага платете малко по – скъпо, но така ще си осигурите очаквания ефект.

рецепти при косопад

Народната медицина помага при косопад

03. май 2013 18:39:25 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар