Мастурбацията причинява косопад и оплешивяване? | Косопад

Мастурбацията причинява косопад и оплешивяване?

мастурбацияСпоред нови изследвания, мастурбацията и оплешивяването са свързани. Навярно ви е смешно, но според лекарите, провели опитите, мъжете, които се самозадоволяват по няколко пъти на ден, са повече изложени на риска от оплешивяване, от тези, които не го правят толкова често.

Обяснението на експертите е, че прекаляването с мастурбацията превръща тестостерона в дехидротестостерон, който отслабва космения фоликул, а крайният резултат е оплешивяване.

Едното обяснение е, че това е хормонална реакция на организма, но според друга теза, се дължи на намаляването на сперма в тялото. Но път трети твърдят, че дори само възбудата, повишава  нивото на дехидротестостерон.

ТЕСТОСТЕРОН

Този мъжки хормон причинява развитието на първичните полови белези и въздейства върху някои органи, като тестисите икосопад простата, за да се появят и вторичните полови белези.

Когато мъжът мастурбира, възбудата стимулира гореспоменатите органи и се повишава нивото на тестостерон. Свръхпроизводството на хормона, от своя страна, причинява синтеза на дехидротестостерон.

Дехидротестостерона въздейства върху скалпа на главата и свива космените фоликули, втвърдява мембраните им и затруднява кръвоснабдяването, което поддържа корените живи. Разбира се, косата която пада, може да се замести от нова.

Сама по себе си мастурбацията няма да предизвика косопад и оплешивяване. Важна е генетичната предразположеност.

24. октомври 2013 13:49:57 от Надя Колева
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , , | Напишете Коментар