Косопадът при младите жени | Косопад

Косопадът при младите жени

коса5Косопадът при младите жени им причинява неописуема болка и ужас. За повечето от тях косата е най- красивият им аксесоар. Истината е, че много млади жени могат да се озоват в тази неприятна ситуация.

Както повечето неща, така и косопадът при жените може да е знак за по- сериозен проблем.

Косопадът при младите жени винаги е свързан по един или друг начин с това, което се случва в живота им в дадения момент. Повишените нива на стрес може да имат  много опасен ефект върху косата. Доказано е, че той може да предизвика косопад при много хора, в това число и младите жени. А ако преживявате много тежък момент, косата ви може да пада още повече.

Косопадът може да е причинен от възрастта или генетичната наследственост. Въпреки че оплешивяването при мъжете е много по- известно, 50% от жените с косопад, всъщност страдат от женско оплешивяване. То започва от линията на пътя, като косата става все по- слаба, докато не започне да капе.

Хормоналните проблеми също могат да влияят върху косопада на по- ранна възраст. Ако внезапно усетите промяна в тялото си, или сте пили лекарства, които биха могли да се отразят на хормоните, при вас косопадът е вторичен ефект. Ако имате съмнения, консултирайте се с лекаря си по отношение на медикаментите, които взимате.

25. октомври 2013 19:05:23 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар