Три вида косопад тормозят хората! | Косопад

Трите вида косопад, които тровят живота ни!

косопадЗасиленият косопад е тревожен както за господата, така и за дамите. Жените обаче преживяват това по-трудно, по причина че красивата и буйна коса е основен признак на женствеността им. Затова едва ли има жена, която да остане безразлична, ако бъде засегната от косопад. Избавлението от косопада обаче невинаги е така лесно. Основен момент в лечението му е да се определи от какъв вид е.

Реактивен косопад
Реактивния косопад по-често засяга дамите, отколкото мъжете. Връхлита ни внезапно и много често причинителя остава скрит за нас. Характерно за него е, че косата капе равномерно от цялото теме. Към реактивния косопад се причислява и т. нар. сезонен косопад, който обикновено се появява есенно време и отшумява сам след в началото на зимата. Ако обаче олисяването по темето продължи и се засили, е необходимо да потърсите дерматолог. Защото най-вероятно причината е по-сериозна. Основни причинители на реактивния косопад са: употребата на лекарства, промени в организма на хормонално равнище, бременност, липса на нормалната доза витамини и минерали в организма, стрес, силна тревога или физическо изтощение на организма. Успокояващо е, че в тези случаи косопадът е обратим процес и при правилно третиране можете да върнете предишния здрав и красив вид на косата си.

Хроничен косопад
Въпреки че се среща най-вече при мъжете, този вид косопад се наблюдава и при немалко жени. Косата започва да се разрежда от центъра на темето към периферията, олисяването тече бавно и почти незабележимо във времето, но пък постоянно и безмилостно. Твърде е възможно даже да няма падащи косми, но въпреки това разреждането да е налице. Причината е, че този тип косопад засяга правилното функциониране на космения корен. Около фоликула се натрупва дихидротестостерон, който с времето секва притока на хранителни вещества и кръв и го изсушава и унищожава. Космите по темето стават все по- тънки, докато растежа им в крайна сметка не спре окончателно. Акцентираме, че нивото на тестостерона при засегнатите от този вид косопад е в рамките на нормата, но чувствителността на тези хора към тестостерона е по-висока и предопределена генетично. При мъжете веднъж стартирал, процесът на олисяване може да се косопадзадържи за дълго и дори да се спре, но не и да се върне стария буен перчем. Веднъж унищожени, космените корени не могат да се съживят. Женският хроничен косопад се лекува значително по-лесно, за разлика от мъжкия.

Гнездови косопад
Гнездовият косопад засяга само отделни зони по темето. Появяват се напълно голи петна, а останалата част от косата остава незасегната. Този тип косопад се поддава на лечение най-трудно, тъй като причинителите му са автоимунни или нервно-психически. Внимание! При този тип косопад е задължително да потърсите помощта на специалист. В този случай на косопад загубата на коса е само симптом и сигнализира за по- сериозен здравословен проблем. Ако се открие заболяването навреме и се лекува правилно, косата по оголените участъци ще се възстанови сама и то напълно.

ВИЖ НАЙ-ЕФИКАСНИТЕ ПРОДУКТИ И ПРОГРАМИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА КОСОПАД ТУК:

18. юли 2013 12:31:13 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар