Косопад след прием на противозачатъчни | Косопад

Противозачатъчни като причина за косопад

косопад и противозачатъчни

косопад и противозачатъчни

Почти във всяка статия на тема косопад, противозачатъчните хапчета се споменават като един от възможните причинители на това изключително неприятно медицинско състояние.

В действителност обаче, възможно ли е противозачатъчните хапчета да предизвикат косопад при жените и на какво се дължи това?

Лаконичният отговор на този въпрос е „да”. Хапчетата против забременяване са въведени в употреба малко след средата на миналия век и оказват сериозно влияние върху функционирането на женския организъм. Наличието на косопад е само един от възможните странични ефекти, които биха могли да засегнат дамата, която ги употребява. Основната им цел е да потискат овулацията, а това се получава чрез засилен прием на естроген.

Естрогенът от своя страна е сред най – важните полови хормони при жените, от които зависи функционирането на репродуктивната система. Когато се вземат големи количества естроген, това може да предизвика косопад при жените. Казано с други думи, приемът на противозачатъчни в някои случаи води до хормонален дисбаланс.

За щастие, не всички дами получават косопад при употреба на средства против забременяване. Най – често са засегнати жените, които така или иначе са предразположени към дегенеративни процеси в косата и таблетките само засилват симптомите. При всички положения трябва да се консултирате с лекар, преди да предприемете каквото и да било.

Ако някой от семейството ви страда от косопад, лекарят задължително трябва да научи това. Така той ще прецени кои противозачатъчни средства са най – подходящи за вас и ще ви предпише такива, с по – ниска концентрация на естроген. Не се учудвайте, ако поиска да ви направи и допълнителни изследвания.

14. юли 2013 08:24:26 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | Напишете Коментар