Топ съвети срещу Косопад през Зимата! Виж Тук: | Косопад

Топ съвети срещу Косопад през Зимата! Виж Тук:

Както в горещите месеци, така и в студените, косата страда от агресивното въздействие на температурите. Ниските температури свиват кръвоносните съдове, което няма как да не се отрази на косата. Мастните жлези пък не работят по- малко.

Това означава, че през зимата косата не е толкова добре хидратирана, както през другите месеци. Започва да съхне, губи обем, цъфти, къса се и капе по- лесно. Проблемите с пърхота също се увеличават.

Освен студът навън обаче, така и отоплението в домовете и на работното място, оказва влияние върху състоянието на косата. Отоплението допълнително изсушава косата, така че започва да се къса и капе по- лесно. Статичното електричество пък още повече усложнява състоянието на косата.

Контрастът между температурите навън и у дома изсушават косата и влошават състоянието й. А като добавим и честата употреба на сешоар, т.е., директното излагане на косата на високи температури, проблемите на косата още повече се задълбочават.

Какво можем да направим, за да предпазим косата от температурния контраст през зимата?

1. Използвайте продукти с натурални съставки като арганово масло, зехтин, авокадо, кератин, сусамово масло, пантенол, алое вера. Не забравяйте да си правите маски.

2. У дома се грижете да овлажнявате въздуха – достатъчно е да сложите чаша вода върху радиатора или някъде в стаята.

3. Задължително използвайте продукти, които предпазват косата от топлината на сешоара или пресата.

4. Добре е да си правите веднъж дневно кратък масаж с пръсти върху главата, за да подобрите кръвообращението. Ако го правите преди лягане, ще се отпуснете и ще спите по- добре.

18. януари 2019 11:50:04 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар