3 лесни Рецепти за Хидратирана коса през Зимата! | Косопад

3 лесни Рецепти за Хидратирана коса през Зимата!

Един от най- сериозните проблеми, свързан с косата през зимата, е съхненето на скалпа. Освен неприятният сърбеж, се увеличава и риска от поява на пърхот.

Предлагаме ви няколко много лесни домашни рецепти, изцяло от природни продукти, които ще ви помогнат да превъзмогнете неприятния сезонен проблем.

Маска от банан за хидратиран скалп
Бананът е идеално средство за хидратиране на сухата коса и скалп. Този тропически плод подпомага растежа на косата и прави косъма блестящ.

Рецептата е съвсем елементарна. Трябва ви един банан, който да намачкате. След което кашата се нанася в корените на косата. Изчаква се 30 минути и се измива.

Малко сода бикарбонат
Много подходящо средство за справяне с проблемите на скалпа. Содата възстановява pH на скалпа. Необходима е само лъжичка сода бикарбонат, която се смесва с малко вода. Пастата не трябва нито да е много течна, нито прекалено гъста. Нанесете внимателно върху скалпа и оставете да престои 30 минути. След това измийте. Тази маска се прилага веднъж на 15 дни.

Маска от зехтин и бадемово масло
Както зехтинът, така и бадемовото масло имат съставки, които са много подходящи за хидратацията на скалпа. Освен това бързо се усвояват от кожата. Ето как се приготвя маската: смесват се една лъжичка зехтин и една бадемово масло. Загрейте леко сместа. Нанася се върху скалпа, докато сместа още е топла. Оставете я за през нощта и след това измийте с лека шампоан.

21. януари 2019 11:57:05 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар