За влиянието на цигарите върху косата и кожата | Косопад

Как цигарите оказват влияние върху косата и кожата

косопад и цигари

Цигарите предизвикват косопад

Пушенето определено може да ви донесе голямо удоволствие, но също така да ви причини огромни неприятности и страдания. На първо място цигареният дим отнема младостта и съкращава живота на хората, води до сбръчкване на кожата и поява на косопад. Но все пак нека разберем как пушенето влияе на външния вид.

Как тютюнопушенето предизвиква косопад и въздейства на кожата

Тютюнът има изключително вредно влияние върху косата и често засилва симптомите на косопад. Също така допринася за появата на много нови бръчки по лицето и като цяло ни състарява. Това се държи на вредните вещества в дима, които лишават тялото от кислород и хранителни вещества, които са от съществено значение за правилното функциониране. Никотинът и другите химикали блокират работата на кръвоносните съдове и възпрепятстват храненето на тялото.

Отрицателните ефекти: косопад и бръчки

Основните дефекти, които се получават при повечето от заклетите пушачи са поява на косопад, образуване на линии около устните, старчески петна кожата. Дължи се на доставяните с тютюневия дим химикали, които унищожават колагена и еластина. Именно те водят до отпускане на кожата и поява на дълбоки бръчки.

Косопад при пушачите

Пушенето на цигари ускорява процеса на стареене и изтъняване на косата както при мъжете, така и при жените. Специалистите смятат, че никотинът възпрепятства оросяването на крайниците, едни от които са и космените фоликули. След като до фоликулите не достига достатъчно кръв, клетките не могат да се заредят с необходимите за живот вещества и постепенно умират, а на тяхно място не се появяват нови.

Никой не може да ви забрани да пушите. Дали ще се откажете от този вреден навик или ще продължите зависи изцяло от вас. Козметичните дефекти като косопад и увиснала кожа обаче далеч не са най – страшните последствия, защото цигарите са сред основните причинители на ракови и сърдечносъдови заболявания, водещи до преждевременна смърт.

30. май 2013 22:11:39 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар