Как се диагностицира косопад | Косопад

Как дерматолозите диагностицират косопад

Какво да очакваме от дерматолога при преглед за косопад

Тъй като твърде много неща могат да предизвикат косопад, когато дерматологът преглежда пациент е длъжен да действа като истински детектив, разследващ убийство. Какво да очакваме от него и как да разберем дали сме попаднали на правилния специалист, ще научите от тази статия.

преглед при дерматолог

Как се диагностицира косопад

На първо място, лекарят трябва да започне със задаването на правилните въпроси, да разбере дали косопадът се е появил изведнъж или постепенно. Веднъж установил истинските причини, той ще има възможност да назначи правилното лечение.

Също така, добрият дерматолог задължително ще попита пациента какви лекарства приема или е приемал в последните три месеца, страда ли от някакви алергии, подлагал ли се е на хранителна диета. Специално в случаите на косопад при жените, те ще бъдат попитани за необичайни явления по време на бременност и менопауза. Болният от своя страна трябва да даде максимално точна информация, за да бъде разрешен неговият проблем.

Истинският специалист задължително ще прегледа внимателно косата и скалпа. Не се изненадвайте ако ви оскубе по време на манипулацията, защото по този начин ще получи неопровержимо доказателство, ако косата ви наистина лесно пада. Не се шокирайте, ако поиска да прегледа окосмението и по други части на тялото, защото в случаите на косопад това може да се окаже ключът към загадката.

Дори действията на медика да ви се сторят малко странни, окажете му пълно съдействие, защото само така ще може да установи дали действително има косопад. А колкото по – рано започне лечението, толкова по – голяма е надеждата за положителен изход от битката.

Понякога доказателството за наличие на косопад се намира в скалпа на пациента и лекарят ще трябва да вземе малко парченце за проба от него. Тази процедура се нарича биопсия на скалпа. В някои случаи е задължително да се направи и кръвен тест, който да разкрие евентуалната причина.

03. април 2013 20:12:04 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , | Напишете Коментар