Косопад при жените - основни причини | Косопад

Основни причини за косопад при жените

Косопад при жените

Косопадът при жените поразява психиката

Последствията от косопад са много по – тежки при жените, отколкото при мъжете. Те приемат доста драматично олисяването и докато някои от кавалерите изглеждат по – секси когато оплешивеят, при дамите загубата на коса води до тежки депресии и сериозни разстройства на психиката. Предлагаме ви кратък списък с пет основни причини за косопад при жените.

Неподходяща диета и неправилен начин на живот

Малцина могат да си представят, колко много влияе храната върху всички компоненти на човешкото здраве. Доста често именно неправилната диета е основната причина за косопад при жените, особено ако в нея липсват достатъчно количество протеин. При подобен случай проблемът е временен и олисяването може да се тушира с богат на полезни вещества хранителен режим.

Менструацията

Поради хормоналната промяна в този период, косопадът при жените може да се засили доста много. Лошото е, че тук последствията обичайно са перманентни и ако забележите дори и най – малките признаци, трябва незабавно да потърсите консултация с дерматолог – специалист.

Косопад при жените

Прекомерната употреба на козметика предизвиква косопад

Прекалено често третиране на косата с козметични продукти

Някои от синтетичните козметични продукти за поддържане и хигиена на косата, съвсем не са толкова безвредни, колкото ни се иска да бъдат. Много от тях съдържат вредни съставки които бавно, но сигурно умъртвяват космите. Сигурен признак за употреба на вреден препарат е честото сърбене на скалпа, което предизвиква силно чесане и така увеличава предпоставките за косопад при жените.

Стрес и болести

Стресът е един от основните виновници за косопад не само при жените, но и въобще. Рязката промяна в начина на живот, ежедневните нерви и сътресения, влошаване на здравословното състояние – всичко това може да доведе до преждевременно оплешивяване. Често диабетът, проблемите с щитовидната жлеза и раковите заболявания също водят до косопад. Ако не се чувствате добре непременно потърсете помощ от лекар.

Генетична предразположеност към косопад

Наследствеността играе основна роля при представителите и на двата пола. За съжаление тя се предава и от двете страни на фамилия, на практика не може да бъде избегната.

27. март 2013 17:33:35 от Косопад
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , | Напишете Коментар