6 начина да се предпазим от косопад | Косопад

Тайната на здравата коса

За да бъде косата ви свежа и блестяща, трябва редовно да се грижите за нея. Така не само ще се радвате на добър външен вид, но и ще се предпазите от косопад и други подобни проблеми.

как да се предпазим от косопад

6 начина да се предпазим от косопад

Мийте косата си редовно

Оставете настрана всички препоръки на различните псевдо лечители които твърдят, че редовното миене предизвиква косопад. В интерес на истината това донякъде е вярно, но само ако прекалявате с използването на твърде силни шампоани и балсами. Както всяка останала част на тялото, косата също се нуждае от отстраняване на попадналия уличен прах и почистване на естественото омазняване. Специалистите препоръчват ежедневно изплакване с хладка вода и измиване с препарат до три пъти в седмицата.

Масажирайте внимателно скалпа по време на баня

Когато миете главата си не бъдете груби, а внимателно масажирайте скалпа. Това ще ви предпази до голяма степен от косопад, защото масажът ще засили притокът на кръв към корените и така ще се доставят повече полезни вещества. Освен това агресивният масаж уврежда механично космите, причинявайки начупване и накъсване.

Не използвайте сешоар

Сведете употребата на сешоар до пределния минимум. Горещата струя въздух е много вредна, защото изгаря косъма и на практика предизвиква косопад. Ако все пак държите да се изсушавате по този начин, дръжте сешоара на по – голямо разстояние и непрекъснато сменяйте местоположението му. По този начин няма да позволите на ударната струя да се концентрира на едно място и да предизвика увреждания.

Балсамите не подхранват

Не вярвайте на рекламните послания, които козметичните компании съчиняват за своите шампоани и балсами. По – голямата част от тях не само не ще ви помогнат, но и могат да се окажат сериозна предпоставка за поява на косопад. Освен в редки случаи твърдението, че балсамите подхранват, е абсолютно невярно.

Забравете за боядисването

Тежките химикали в боята за коса са сред основните причинители на косопад. Ако държите да се боядисвате избирайте натурални бои и не прекалявайте с честата смяна на цвета. Съчетанието на химическо къдрене с боядисване може да се окаже смъртоносно за косъма и да го умъртви напълно.

Подстригвайте редовно връхчетата

Редовното филиране е много полезно срещу косопад. Тази грижа ще направи косата ви здрава и силна, а и ще ви е доста по – лесно да се грижите за нея.

02. април 2013 20:17:08 от Косопад
Категории: Любопитно за косопада | Етикети: , , | 45 коментара