Дерматолози разкриват: Как да се справим със сезонния косопад! | Косопад

Дерматолози разкриват: Как да се справим със сезонния косопад!

Случва се всяка есен. На възглавницата, на четката, се трупат все повече косми. И започва притеснението – „Нормално ли е косата ми да пада толкова?“.

                                                                                                                                        сезонен косопад

„Сезонното обновяване е физиологичен процес, който се засилва през това време на годината. Нормалното е да губите най- много по 100 косъма на ден.“, обясняват дерматолозите.

Ако цифрата обаче е по-голяма, трябва възможно най- бързо да вземете мерки. Освен да откриете най- подходящата терапия за вашия косопад, трябва да я съчетаете със здравословно хранене и хигиена.

СЪВЕТИ ЗА ВАШАТА КОСА

Животът на един косъм на главата е между 3 и 6 години. А този цикъл завършва с падането му. С помощта на дерматолози, ще изясним някои от известните ни препоръки за здрава коса.

1. Ежедневно миене. Кой не е чувал, че е много лошо да си миеш косата всеки ден? „Точно обратното, дори, е препоръчително“, обясняват лекарите. „Така както се къпем всеки ден и не губим косми от други части на тялото ни, няма проблем и косата да мием всеки ден, особено когато използваме лечебно средство срещу косопада. Изберете подходящ за вашия тип коса шампоан.

2. Витамини. Някои хора си мислят, че пиенето на витамини или използването на лосиони, изобщо не помага. Естествено, има по- подходящи и по- малко подходящи витамини, но повече доставят необходимите вещества за добро развитие и метаболизъм на скалпа. Особено е важно да взимаме витамини при силен косопад. А, разбира се, и превантивно – за да госезонен косопад1 избегнем.

3. Хидратация на косата. Да не се използва балсам или маска за коса повече от веднъж седмично, е друг мит. Есента е желателно да се използват повече, тъй като косата е по- слаба и чуплива, след като е била изтощена през лятото.

„Маските не въздействат толкова върху косопада, колкото целта им е да подхранват косата и да заздравяват крайчетата. Изберете маска, богата на витамини и минерали.“, съветват дерматолозите.

4. Прическа. Смята се, че гелът и пяната предизвикват косопад. Според специалистите обаче, няма проблем да се използват подобни естетически продукти. Важното е да са качествени.

04. ноември 2013 20:27:53 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , | Напишете Коментар