Рецепта с чесън срещу косопад | Косопад

Рецепта с чесън срещу косопад

kosa-chesan

Чесънът е сред най- полезните природни средства за косата. Заради свойствата си, помага при различни проблеми, свързани както с косъма, така и със скалпа.

Подобрява растежа на косата, тъй като подхранва корените с полезни витамини и минерали. Прави косата гъста, а корените й по- силни. Стимулира кръвообращението по скалпа. Помага при различни кожни проблеми по кожата на главата, заради антибактериалното си действие.

Има различни рецепти за коса с чесъна в главната роля, в зависимост от проблема. Днес ви предлагаме комбинация, която е изключително полезна при косопад. Също така, ефективно помага при увредена коса.

kosa-chesan-zehtin

За да приготвим сместа, са необходими:

– две скилидки чесън
– 8 с. л. зехтин (най- добре да е екстра върджин)

Белим скилидките чесън и ги слагаме в тиган. Заливаме ги с определеното количество зехтин. Котлонът е на слаб огън. Когато започне да мирише на олио, махаме.

Оставяме да изстине. След това пресипваме в съд (шише, буркан), който се затваря херметически. Слагаме да престои на тъмно поне за едно денонощие.

Употреба:
Най- добре е да се маже преди лягане. Взимаме малко количество и нанасяме в корените с масажиращи движения. След това се задушава с шапка за баня или найлон, които могат да се увият допълнително с кърпа.
Може да преспите така и да измиете косата си на следващия ден. Или след като престоите така поне 2 часа, да измиете. Това е минималният срок.

Препоръчва се маската да се прави по 3 пъти в седмицата. Ако обаче косата започне да се омазнява по- бързо, може да се намали до веднъж или 2 пъти в седмицата.

08. юни 2017 19:34:46 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар