Маска от босилек и мокреш срещу косопад

Домашните маски могат да се използват в много ситуации. Ако искате да се справите с косопада, опитайте с комбинацията от босилек и мокреш. Кажете „стоп“ на оплешивяването.

maska-bosilek

Косопадът е сериозен проблем и за двата пола. А при мъжете косопадът доста често води и до оплешивяване. Така че и мъже, и жени, които страдат от този проблем, търсят неуморно начини за справянето му.

Затова, в една рецепта съчетаваме две от най- добрите природни решения срещу оплешивяване. Това са мокрешът и босилека. И двете растения правят космите здрави, така че съчетанието им в маската ви гарантира добри резултати.

СЪСТАВКИ:

1 връзка босилек
1 връзка мокреш
1 капка зехтин
1 капка вода
1 капсула витамин Е

bosilek-mokresh

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сложете двете равни части мокреш и босилек в блендера. Добавете малко зехтин, още толкова вода и капсулата витамин Е. Разбийте, докато се получи еднородна смес.

След това нанасяте върху косата от корена до върховете. В същото време масажирайте нежно скалпа. Оставете маската да действа 15 – 20 минути.

От векове босилекът и мокрешът са известни като билки, които са изключително полезни за косата. Витамин Е пък подпомага кръвоснабдяването на скалпа

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.