5 причини за косопад и оплешивяване

В днешно време е нормално мъжете и жените да са често изложени на стресови ситуации. Обикновено са свързани с работата или със семейството. Въпреки че понякога тези ситуации са неизбежни, не означава, че трябва да търпим последиците им, сред които е и косопада.

kosopad-anemiya

1. Косопад заради стрес. Според последни изследвания, 50% от мъжете и жените, които са редовно изложени на стрес, страдат от косопад и оплешивяване, отколкото тези, които живеят спокойно и щастливо. Ако видите, че каналът в банята се задръства в косми, или по възглавницата ви остават кичури, трябва незабавно да вземете мерки.

2 . Косопад заради депресия. Може да причини загуба на коса заради стреса и тревожността. Тежката депресия дори може да причини възпаление на мозъка. Получава се заради завишеното производство на вещества във вътрешността наpleshiv-kosopad нервните пътища в мозъка.

Не само депресията, но и антидепресантите също могат да причинят сериозен косопад и дори оплешивяване, особено ако са по- тежки.

Някои от успокоителните лекарства пък забавят растежа на косата. Те се използват най- вече, за да успокоят хора с тревожно разстройство.

3 . Косопад заради заболявания. Някои болести водят до забавяне на растежа на косата, като тези, свързани с щитовидната жлеза, например. Също хората с анемия често страдат от косопад. Хора с определени автоимунни заболявания също могат да загубят косата си и пр.

4 . Косопад заради лекарства. Някои лекарства като страничен ефект могат да причинят косопад. Например, анаболни стероиди често водят до оплешивяване. Някои контрацептиви също могат да доведат до косопад.

5 . Косопад заради химически продукти. Ако прекаляваме с употребата на различни продукти за коса като гелове, спрейове, лакове и пр, малко по малко водим косата към увреждане, последвано от косопад.

24. май 2014 17:35:59 от Надя Колева
Категории: Косопад – Статии | Етикети: , , , , , | Напишете Коментар