6 домашни рецепти за растеж на косата

Когато говорим за домашни рецепти за растеж на косата, имаме предвид елементи, които са лесни за намиране и винаги са ни подръка. Обикновено са продукти от нашето ежедневие, като банана например.

растеж

Важно е да знаете първо какъв тип е вашата коса – суха, мазна, за да може освен да я накарате да расте бързо, да я направите здрава и красива.

6 домашни средства за растеж на косата

Зехтин и розмарин. Сложете в микровълнова печка 2 лъжици розмарин в 130 мл зехтин и затоплете за 2 минути. Оставете сместа да престои 3 дни и я нанасяйте след шампоана.
Пийте зелен чай. Не само ще накара косата ви да расте по- бързо, но и ще я направи по- здрава. Може да я пиете колкото пъти искате на ден, но все пак имайте предвид, че съдържа кофеин.
Ядки и натурални масла. За да накарате косата да расте по- бързо, трябва да приемате основно витамини В яйцакомплекс и витамин Е. Може да си набавите първите от ядки или зеленчуци, а вторите от натурални масла или авокадо.
Шампоан от яйце. Нанесете 3 жълтъка на косата си, изчакайте 15 минути и после измийте по обичайния начин с шампоан или сапун.
Вода от варени картофи. Много е полезна за растежа на косата. Просто се измийте с водата от картофите и оставете да престои няколко минути, след което измивате по традиционния начин.
Шампоан от коприва. Използвайте натурален шампоан от коприва не само за растеж на косата, но и срещу косопад и за по- здрава коса.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.