Рецепти за здрава коса на Дженифър Лопес | Косопад

Рецепти за здрава коса на Дженифър Лопес

Домашни рецепти срещу косопад на Джей Ло

косопад рецепти

Дженифър Лопес е еталон за привлекателна жена. Неведнъж тя е признавала, че полага специални грижи за косата и външния си вид, храни се здравословно и не пропуска тренировките по фитнес. Съветва почитателите си да консумират достатъчно богати на витамини и протеин продукти като риба, мляко, спанак, цитрусови плодове, орехи и гъби.

Освен с рационално хранене, срещу косопад може да се противодейства и с изпитани домашни рецепти. В повечето случаи изпълнението им не е скъпо, третира се лесно, а резултатите са невероятни. Ето кои са любимите маски за коса на звездата.

Масло от репей за предотвратяване на косопад

Освен че ограничава симптомите на косопад, третиране с масло от репей премахва пърхота (ако съществува), има антисептчино и антигъбично действие. Осигурете си масло и нанесете нежно върху корените на косата, като едновременно масажирате. Оставете да престои около половин час, след това се измийте с натурален шампоан.

За засилване на ефекта, към маслото от репей бихте могли да прибавите и един жълтък. Яйцата са богати на витамини (А, В, Е), които са особено важни за състоянието на косата.

Витамин А, жълтък и рициново масло

В удобна за вас купа смесете 2 жълтъка, няколко капчици витамин А и 3 супени лъжици рициново масло. Нанесете върху корените с помощта на тампонче или с пръсти, като разнесете към краищата на космите. Когато приключите увийте главата с кърпа и найлонова шапка, изчакайте половин час. След като се измиете с шампоан, хубаво е да изплакнете с извлек от коприва или лайка.

Отвара от Equisetum arvense (полски хвощ)

Може да се снабдите с изсушената билка от всяка аптека. Препоръчително е да пиете ежедневно чай от хвощ или да изплаквате косата с отварата, ако не ви е приятен на вкус. Във втория случай се нанася след измиване с шампоан. Приготвя се, като 3 с. л. от билката се варят 5 минути в 500 милилитра вода.

10. декември 2013 10:00:46 от Косопад
Категории: Рецепти при косопад | Етикети: , | Напишете Коментар