4 рецепти от природата срещу Косопад! Виж Тук:

Въпреки постоянните грижи, които полагаме, голям процент от мъжете и жените страдат от косопад или други проблеми, свързани с косата. Всеки търси най- ефективния и достъпния начин, за да се справи с проблема. Затова ви предлагаме няколко рецепти с едни от най- ефикасните природни средства срещу косопад.

Масаж с етерично масло. Много ефективно средство срещу косопад, тъй като подобрява кръвообращението на скалпа и подхранва корените. Тук има повече от един добър вариант, който може да използваме: зехтин, бадемово олио,  рициново масло или от розмарин. Можем, също така, да смесим няколко варианта. Втрива се в скалпа чрез лек масаж. Прилага се един- два пъти седмично.

Сминдух. Едно от най- популярните природни средства срещу косопад. Тези семена съдържат естроген, както и други вещества, които подобряват растежа на косъма и подпомагат възстановяването му. Сминдухът съдържа също протеин.

Как се прилага? Семената се накисват във вода цяла нощ. На сутринта се намачкват, за да се получи паста. Нанася се по скалпа и се слага шапка за баня. Изчаква се 40 минути. Прилага се всеки ден в продължение на месец.

Лук. Подобрява кръвообращението на скалпа, растежа на косъма и възстановяването му. Има антибактериални свойства и помага срещу инфекции, които могат да предизвикат косопад.

Изцежда се сока от глава лук. Нанася се директно върху скалпа. Оставяме да престои 30 минути.

Друг вариант е да се смесят 3 лъжици сок от лук и 2 лъжици от вътрешността на листа от алое вера. Нанася се по скалпа и се изчаква 30 минути.

Червено цвекло. Много полезен за здравето зеленчук. Ефективно средство за спиране на косопада. Съдържа протеини, калий, фосфор, калций, витамини В и С. Затова е добре червеното цвекло да присъства редовно в храненето ни. Може да се приготвя на сок и също да се съчетава със спанак, моркови, боровинки.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.