Рецепти от природата за здрава коса

Рецепти за здрава коса

Независимо дали страдате от косопад и оплешивяване или просто искате да подсилите косата си, природата предлага огромно богатство. В тази статия ще ви обърнем внимание върху четири напълно натурални рецепти, които имат силно благотворно влияние.

Рецепти за здрава коса
Рецепти за здрава коса

Маска за суха коса

Сухата коса е доста по – податлива на косопад. Набавете си пет супени лъжици жълта глина на прах и един жълтък. Започнете да разбърквате и постепенно добавяйте вода (за предпочитане минерална), докато получите мазна консистенция. Нанесете върху скалпа и оставете да подейства около двадесет минути. Измийте с мек шампоан.

Маска за мазна коса

Поставете по една супена лъжичка цвят от мащерка и розмарин, след което залейте с половин литър вряла вода. Покрийте с капак и оставете да се запари за около половин час. Когато отварата изстине напълно прецедете и обилно изплакнете косата си. Това е една от най – успешните рецепти срещу косопад, тъй като тези две билки съдържат огромни количества полезни вещества.

Маска за сгъстяване на косата

Сварете около 300 – 350 милилитра силно концентриран чай от лайка и оставете да изстине. Когато това стане добавете и разтворете в него три супени лъжици мед. Нанесете първо върху корените, като втривате с меки кръгови движения. Изчакайте да минат пет минути и измийте главата с шампоан. Ако третирате по този начин в продължение на два месеца, със сигурност ще си помогнете в борбата срещу косопад.

Маска за подхранване на изтощена коса

Изтощените косми се чупят лесно и дори да няма причина за косопад, той може да се появи много лесно като следствие от механично увреждане на косата. Измийте главата си с шампоан и изсушете с хавлиена кърпа. След това затоплете със слаб огън на водна баня около 70 грама зехтин и 20 капки етерично масло от розмарин. Бъдете внимателни и не позволявайте на сместа да се сгорещи.

Докато още е топла нанесете върху цялата коса, като не пропуснете нито един участък. Когато приключите сложете шапка за баня и завийте с хавлиена кърпа. Останете така в продължение на час. След това изплакнете хубаво и измийте с мек шампоан.

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.